Fúria Feminista del FP

12244544_421909341332632_5914572560351273036_o

La Fúria Feminista del Fort Pienc som un grup de Dones, Lesbianes i Trans que ens definim com a Feministes Revolucionàries. Ens organitzem al barri del Fort Pienc (Barcelona) per fer front a l’actual sistema d’ opressió heteropatriarcal capitalista.
Entenem i denunciem l’heteropatriarcat com a sistema de dominació que està present i regula tots els aspectes de la nostra vida, partint de la divisió sexual del treball i articulant-se mitjançant les nombroses violències que patim dia rere dia, perpetuades per institucions polítiques i socials, com ara l’Església, l’Estat, l’escola o la família. Violències com la pressió estètica, la mercantilització dels nostres cossos, la por a caminar soles pel carrer, elsmicromasclismes, la invisibilització del treball reproductiu i de cures, el control de la nostra sexualitat, els feminicidis…que ens volen fer creure que es basen en ‘convencions socials’ i
‘realitats naturals’. Nosaltres denunciem que no és així, sinó que es tracta de violències simbòliques, psicològiques i físiques, visibles o invisibles, que funcionen de manera interrelacionada i són eines de control que responen a la necessitat estructural d’aquest sistema de perpetuar-se.
Així mateix,rebutgem l’heterosexualitat normativa i a la família com a estructura base i fonament de les nostres relacions interpersonals. Volem construir-nos en llibertat i comunitat. Entenem que la nostra vida personal també es política, i defensem l’existència i reconeixement de totes les construccions de gènere que no siguin binàries (dona-home), i de totes les sexualitats dissidents. Rebutgem la visió essencialista de les categories dona i home, així com la ‘naturalitat’ i obligatorietat del sexe heteronormatiu.
Creiem, però, en la necessitat de definir-nos i reivindicar-nos com a Dones, Lesbianes i Trans, en tant que subjectes oprimits per l’heteropatriarcat i, per tant, subjectes de la lluita feminista.
Ens definim també, com a anticapitalistes, ja que el capitalisme i l’heteropatriarcat són sistemes d’opressió que funcionen de manera interrelacionada, complementària i actualment, interdependent. Rebutgem també, les estructures de poder per motius d’ètnia i edat, així com l’opressió dels pobles i qualsevol forma d’explotació.Creiem i defensem quenomés a través d’una lluita veritablement feminista i anticapitalista podrem fer trontollar l’heteropatriarcat
capitalista i assolir una societat lliure de violències estructurals i relacions de poder.
Estem fartes de que totes les solucions actuals passin per posar pedaços a un sistema que no volem, un sistema que se sustenta i funciona mitjançant l’opressió de gènere, de classe i nacional.
És per això que som Feministes Revolucionàries, perquè volem canviar el sistema des de l’arrel, per crear estructures horitzontals i dinàmiques en les que puguem desenvolupar-nos i créixer lliurement.
Com a Fúria Feminista del Fort Pienc creiem en l’organització col·lectiva, horitzontal, assembleària i radicalment feminista! Apostem per l’acció directe, l’autodefensa feminista i el suport mutu.
Volem encarar la formació, el debat, la reflexió i l’acció i visualització de la lluita feminista des de la construcció d’un espai de confiança i empoderament personal i col·lectiu.
Creiem necessari teixir aliances amb la resta de col·lectius feministes, per enfortir la lluita a la ciutat, així com treballar amb els diferents col·lectius del Fort Pienc, per fer de la lluita feminista una lluita transversal al barri.

12814192_451792491677650_1833983420840725628_n

 

https://twitter.com/FuriaFeminista

  • Correu electrònic:
    furia.feminista.fp@gmail.com